top of page
Zoeken

"Voor jezelf kiezen: Waarom het zo belangrijk is en hoe je het kunt leren"

Bijgewerkt op: 28 jun.

Lieve lezer,

Vandaag wil ik het graag met jullie hebben over een onderwerp dat ons allemaal raakt: voor jezelf kiezen. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om zonder schuldgevoel voor jezelf te kiezen, zeker als je net zoals ik een druk leven hebt met werk, gezin en allerlei verplichtingen. Maar geloof me, het is cruciaal voor je welzijn en persoonlijke groei. In deze blog deel ik mijn eigen ervaringen en inzichten om je te helpen makkelijker en met minder schuldgevoel voor jezelf te kiezen.


Waarom is het zo moeilijk om voor jezelf te kiezen?


We kennen het allemaal: je hebt eindelijk een momentje voor jezelf gepland, maar dan komt er iets tussen en zet je jezelf weer op de laatste plaats. Dit gebeurt vaak omdat we bang zijn anderen teleur te stellen of omdat we denken dat onze eigen behoeften minder belangrijk zijn. Maar door altijd voor anderen te zorgen en jezelf te vergeten, raak je uitgeput en verlies je de verbinding met jezelf.


Voor jezelf kiezen is essentieel


Voor jezelf kiezen betekent niet dat je egoïstisch bent. Het betekent dat je jezelf net zo belangrijk vindt als de mensen om je heen. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen. Denk eens aan het voorbeeld van het zuurstofmasker in een vliegtuig: je moet eerst je eigen masker opzetten voordat je anderen kunt helpen.


Mijn ervaring: een wake-up call


Ik wil graag een persoonlijk voorbeeld met jullie delen. Vorig jaar besloot ik om deel te nemen aan een retreat in Zuid-Afrika. Het was een moeilijke beslissing omdat ik dacht dat ik mijn gezin in de steek liet. Uiteindelijk heb ik toch de stap genomen en het heeft me enorm goed gedaan. Het gaf me de kans om op te laden en met nieuwe energie terug te komen. Mijn zoontje heeft het ook prima gered zonder mij, en dit heeft mij doen inzien dat mijn angsten ongegrond waren.


Praktische tips om voor jezelf te kiezen

Communiceer je behoeften: Praat openlijk met je partner of gezin over je behoefte aan tijd voor jezelf. Vaak zullen ze meer begrip hebben dan je denkt.

Plan me-time in je agenda: Blokkeer tijd in je agenda voor jezelf, net zoals je dat zou doen voor een belangrijke afspraak.

Wees niet bang om nee te zeggen: Het is oké om nee te zeggen tegen dingen die niet bijdragen aan je eigen welzijn.

Zoek ondersteuning: Een Human Design Reading kan je helpen om inzicht te krijgen in je unieke eigenschappen en talenten. Hiermee leer je keuzes maken op basis van je gevoel en in alignment te leven met minder weerstand.


De kracht van Quantum Design Healing

Soms zijn er diepere blokkades die je tegenhouden om echt voor jezelf te kiezen. Een Quantum Design Healing kan je helpen om deze blokkades los te laten. Het is een krachtige manier om oude bagage en belemmerende overtuigingen los te laten, zodat je een quantum leap kunt maken in je leven en business.


Conclusie

Voor jezelf kiezen is geen luxe, het is een noodzaak. Het zorgt ervoor dat je gelukkig en gezond blijft, en daardoor kun je ook beter voor anderen zorgen. Dus, durf unapologetically voor jezelf te kiezen en ontdek wat het je kan opleveren.Dank je wel voor het lezen en heel graag tot de volgende keer!Nieuwsbrief: "Voor jezelf kiezen: waarom en hoe"Hallo allemaal,Wat fijn dat je deze nieuwsbrief weer leest! Vandaag wil ik het hebben over een onderwerp dat voor velen van ons moeilijk is: voor jezelf kiezen. Ik heb hier onlangs een blog over geschreven en ook een podcast opgenomen, omdat ik denk dat het iets is waar we allemaal wat aan kunnen hebben.


Beluister de podcast


Wil je meer weten? Luister dan naar mijn podcast waarin ik dieper inga op dit onderwerp en nog meer persoonlijke verhalen en inzichten deel. De podcast is een mooie aanvulling op de blog en kan je inspireren om zelf ook stappen te zetten.


Need a little help?


Door te investeren in een Human Design Reading of een Quantum Design Healing, geef je jezelf de kans om beter in contact te komen met je ware zelf. Dit kan je helpen om met meer vertrouwen en minder schuldgevoel voor jezelf te kiezen. Je zult merken dat je hierdoor ook beter voor anderen kunt zorgen.Ik hoop dat deze blog je inspireert om meer voor jezelf te kiezen en de voordelen hiervan te ervaren.Dank je wel voor het lezen en heel graag tot de volgende keer!


Warme groet,

Ellen van Erp

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page