top of page
Zoeken

Start before you're ready – Is het echt zo verstandig?

Bijgewerkt op: 15 sep.


Als ondernemer of creatieveling heb je vast wel eens de uitspraak gehoord: "Start before you're ready." Het klinkt ontzettend aanlokkelijk, toch? De gedachte dat je gewoon kunt beginnen, zonder alles tot in de puntjes uit te werken, kan zowel bevrijdend als beangstigend zijn. Maar is het echt zo verstandig om te starten voordat je er helemaal klaar voor bent? In deze blog duiken we dieper in dit concept en kijken we naar de voor- en nadelen ervan.


Wat betekent "Start before you're ready"?


"Start before you're ready" moedigt je aan om niet te wachten tot alles perfect is voordat je een nieuw project, cursus, of product lanceert. Het idee is dat als je eenmaal begint, je vanzelf de motivatie en inspiratie vindt om door te gaan. Dit concept wordt vaak aangeprezen in trainingen en coachingsprogramma's. De gedachte is dat als je al betalende klanten hebt, je extra gestimuleerd wordt om het project tot een succes te maken.


Mijn ervaring met Start before you're ready.


Zelf heb ik dit principe meerdere keren toegepast, en ik moet toegeven, het is niet zonder uitdagingen. De eerste keer dat ik dit deed, was met het Handboek van de Kanalen. Ik gaf mensen de mogelijkheid om voor een lagere prijs in te stappen, nog voordat ik het handboek helemaal had uitgewerkt. Dit zorgde voor een enorme druk om alles op tijd af te krijgen, en hoewel het me uiteindelijk lukte, bracht het ook flink wat stress met zich mee.

Een recent voorbeeld is de lancering van mijn Quantum Design Healing Cursus. Binnen twee dagen had ik al vijf deelnemers! Superleuk natuurlijk, maar de onvoorziene omstandigheden die daarop volgden, zorgden ervoor dat ik moeite had om op schema te blijven. Uiteindelijk heb ik heel hard moeten werken om de cursus op tijd klaar te krijgen, maar de vraag blijft: Was dit de beste aanpak?


De voordelen van Start before you're ready.


  1. Motivatie en urgentie: Het feit dat je al betalende klanten hebt, creëert een gevoel van urgentie en motivatie om door te zetten. Dit kan net dat extra zetje zijn dat je nodig hebt om een project succesvol af te ronden.

  2. Leren door doen: Wanneer je meteen begint, leer je gaandeweg wat werkt en wat niet. Dit hands-on leren kan je sneller inzichten geven dan wanneer je alles van tevoren probeert uit te denken.

  3. Proefballonnetje oplaten: Door vroeg te starten, kun je testen of er daadwerkelijk interesse is in wat je aanbiedt. Dit kan je behoeden voor het verspillen van tijd aan een project dat uiteindelijk niet van de grond komt.


De nadelen van Start before you're ready.


  1. Stress en overweldiging: Zoals ik al eerder deelde, kan deze aanpak veel stress met zich meebrengen. De druk om iets op tijd af te krijgen, terwijl je misschien nog niet helemaal klaar bent, kan overweldigend zijn.

  2. Kwaliteit in het gedrang: Wanneer je onder tijdsdruk werkt, bestaat het risico dat de kwaliteit van je werk eronder lijdt. Je kunt fouten maken of belangrijke details over het hoofd zien.

  3. Onvoorziene omstandigheden: Het leven is onvoorspelbaar. Zoals ik zelf heb ervaren, kunnen onverwachte gebeurtenissen ervoor zorgen dat je planning in de war raakt. Als je nog niet helemaal klaar bent, kan dit extra problematisch zijn.


Is het wel of niet voor jou?


Of "Start before you're ready" voor jou werkt, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en je Human Design. Als je een ongedefinieerd wortelcentrum hebt, zoals ik, dan kan externe druk juist averechts werken. Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam en je intuïtie (je innerlijke autoriteit in Human Design) om te bepalen of deze aanpak bij jou past.

Voor mij is het duidelijk dat ik deze methode met mate moet toepassen. Hoewel ik goed presteer onder druk, voel ik dat ik nog meer in balans ben wanneer ik vanuit rust en vertrouwen kan werken.


Wat je hieruit kunt leren.


Als ondernemer is het essentieel om te leren vertrouwen op je gevoel en intuïtie. Human Design kan je daarbij helpen. Het leert je hoe je beslissingen kunt maken die in lijn zijn met wie jij bent, zonder dat je jezelf in bochten hoeft te wringen om aan verwachtingen te voldoen.

Ben je benieuwd naar jouw unieke manier van werken? Overweeg dan een Human Design Reading of Human Design Business Reading. Hiermee krijg je inzicht in jouw unieke eigenschappen en talenten, leer je keuzes maken op basis van je gevoel, en ontdek je hoe je jouw bedrijf in volle alignment kunt runnen.

Voor wie al verder wil gaan, bied ik de Quantum Design Healing aan. Dit is een krachtige healing op afstand waarmee je blokkades kunt loslaten en een quantum leap kunt maken in je leven en business. Het is een fantastische manier om jezelf te bevrijden van oude patronen en vol vertrouwen de volgende stap te zetten.


Beluister de podcast.


Wil je graag naar het hele verhaal luisteren? Luister dan naar mijn podcast waarin ik dieper inga op dit onderwerp en nog meer persoonlijke verhalen en inzichten deel. De podcast is een mooie aanvulling op de blog en kan je inspireren om zelf ook stappen te zetten.


Need a little help?


Door te investeren in een Human Design Reading of een Quantum Design Healing, geef je jezelf de kans om beter in contact te komen met je ware zelf. Dit kan je helpen om met meer vertrouwen en minder schuldgevoel voor jezelf te kiezen. Je zult merken dat je hierdoor ook beter voor anderen kunt zorgen. Ik hoop dat deze blog je inspireert om meer voor jezelf te kiezen en de voordelen hiervan te ervaren. Dank je wel voor het lezen en heel graag tot de volgende keer!


Liefs,


Ellen van Erp

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page