top of page
Zoeken

Ik irriteerde mijn coachee - daar begon haar groei.

Bijgewerkt op: 15 sep.


Weerstand en irritatie. Twee gevoelens waar de meesten van ons liever voor weglopen. Maar wat als ik je vertel dat juist die gevoelens een deur kunnen openen naar persoonlijke groei en succes? Laat me je meenemen in een verhaal over hoe ik als Human Design Specialist mijn klanten begeleid om door deze emoties heen te breken en het goud te vinden dat erachter schuilt.


Waarom irritatie en weerstand positief zijn.


Laten we eerst kijken naar wat weerstand en irritatie eigenlijk betekenen. In de meest eenvoudige vorm is weerstand een teken van een blokkade. Het is alsof je met je hand tegen een muur duwt: je wilt verder, maar er is iets dat je tegenhoudt. Dit kan in je persoonlijke leven zijn, maar ook in je bedrijf. Misschien herken je het wel: je voelt dat je meer wilt bereiken, maar er lijkt steeds iets in de weg te zitten.

Deze gevoelens van irritatie en weerstand komen vaak naar boven tijdens mijn coaching sessies. En eerlijk? Ik ben blij als dat gebeurt. Waarom? Omdat het aangeeft dat we dicht bij de kern van een probleem komen. Als coach vind ik het belangrijk om die knoppen te durven indrukken, juist daar waar het schuurt. Dit vraagt natuurlijk om vertrouwen en een open houding van beide kanten. Het vergt moed om de pijnpunten aan te raken, maar de beloning is groot.


Het belang van eerlijkheid en vragen stellen.


Een voorbeeld: onlangs coachte ik een onderneemster die haar programma geweldig vond, maar niet de respons kreeg waar ze op hoopte. Ze postte regelmatig op social media, maar merkte dat haar volgers niet groeiden zoals ze wilde. Dit frustreerde haar enorm. Toen ik haar vroeg of ze werkelijk elke dag zichtbaar was, voelde ze zich geïrriteerd. Ze vond dat ze genoeg deed, en toch zag ze geen resultaat.

Deze irritatie was voor mij een signaal dat er een dieperliggende blokkade zat. Het zou makkelijk zijn geweest om het gesprek oppervlakkig te houden, maar dat zou haar niet verder helpen. In plaats daarvan ging ik met haar de diepte in: “Waar komt deze irritatie vandaan? Wat houdt je tegen om volledig zichtbaar te zijn?” We ontdekten samen dat haar angst om afgewezen te worden haar tegenhield om echt voluit te gaan. Dit was een keerpunt in haar traject.


De magie van Human Design.


In zo’n proces speelt Human Design een essentiële rol. Met een persoonlijke reading krijg je inzicht in je unieke eigenschappen en talenten. Je leert keuzes maken op basis van je gevoel (je autoriteit), en je ontdekt hoe je in alignment kunt leven met de minste weerstand. In het geval van mijn klant ontdekten we dat haar Human Design Type haar liet zien dat consistentie en authenticiteit voor haar sleutelwoorden zijn. Ze hoefde niet ‘alles’ te delen, maar juist datgene wat écht resoneerde met haarzelf en haar doelgroep.

Ben je ondernemer? Dan is een Human Design Business Reading iets voor jou. Dit geeft inzicht in hoe jij jouw bedrijf runt in volledige alignment met jezelf. Wat voor content past bijvoorbeeld bij jouw design? En hoe kun je meer zakelijk succes ervaren door gewoon te zijn wie je bent?


Hoe Quantum Design Healing kan helpen.


Maar soms zijn inzichten alleen niet genoeg. Soms zitten blokkades zo diep dat ze moeilijk op eigen kracht te doorbreken zijn. Hier kan Quantum Design Healing een grote rol spelen. Dit is een healing op afstand waarbij energetische blokkades worden verwijderd, waardoor je een Quantum Leap kunt maken in je leven en business. Stel je voor dat je ineens vrij bent van de beperkende overtuigingen die je al jaren tegenhouden. Hoe zou dat voelen?

Veel van mijn klanten hebben na een Quantum Design Healing ervaren dat ze meer energie en focus hebben. Ze voelen zich minder geremd en staan krachtiger in hun business en persoonlijke leven. Deze healing is niet zomaar een trucje; het is een krachtige tool die jou helpt om door te breken waar je eerder bleef steken.


Durf jij de moeilijke vragen te stellen?


Als je coach bent, of zelf gecoacht wordt, weet je dat het stellen van de juiste vragen essentieel is. Het is niet de taak van een coach om iemand met fluwelen handschoentjes te behandelen. Nee, het gaat erom de waarheid aan het licht te brengen, zelfs als die soms moeilijk te slikken is. Je moet durven vragen: “Waarom irriteert dit je? Waar zit jouw blokkade?”

Ik ga binnenkort starten met een 1-op-1 coachopleiding waarin ik precies deze technieken leer aan een nieuwe generatie coaches. NLP, innerlijk kindheling, visualisaties—dit zijn de methodes die ik gebruik en die keer op keer bewezen hebben effectief te zijn.


Tot slot: jij bepaalt je eigen groei.


Uiteindelijk ligt de kracht altijd bij jou. Een coach, healer, of therapeut kan je begeleiden, maar jij bent degene die de stappen zet. Je doet het zelf. Dus als je weerstand voelt, als iets je irriteert, kijk dan eens naar wat daaronder zit. Misschien is het precies datgene wat je nodig hebt om de volgende stap te zetten.

Als je voelt dat je vastzit en je wilt verder, overweeg dan eens een Quantum Design Healing of een Human Design Reading. Je zult versteld staan van wat er mogelijk is als je de blokkades durft los te laten.


Beluister de podcast.


Wil je graag naar het hele verhaal luisteren? Luister dan naar mijn podcast waarin ik dieper inga op dit onderwerp en nog meer persoonlijke verhalen en inzichten deel. De podcast is een mooie aanvulling op de blog en kan je inspireren om zelf ook stappen te zetten.


Need a little help?


Door te investeren in een Human Design Reading of een Quantum Design Healing, geef je jezelf de kans om beter in contact te komen met je ware zelf. Dit kan je helpen om met meer vertrouwen en minder schuldgevoel voor jezelf te kiezen. Je zult merken dat je hierdoor ook beter voor anderen kunt zorgen. Ik hoop dat deze blog je inspireert om meer voor jezelf te kiezen en de voordelen hiervan te ervaren. Dank je wel voor het lezen en heel graag tot de volgende keer!

 

Liefs,

Ellen van Erp

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page