top of page
Zoeken

Geen tijd is geen prioriteit.


Hoe vaak heb je het gevoel dat je meer moet geven dan je ontvangt in een relatie of vriendschap? Misschien herken je het wel, dat ene moment waarop je merkt dat een vriend of vriendin steeds minder tijd voor je heeft. Je plant afspraken in, maar er komt weinig van terecht. Het lijkt soms alsof jij altijd degene bent die het initiatief neemt, en dat voelt... niet fijn.

Daarom wil ik het vandaag hebben over een pijnlijk, maar o zo belangrijk inzicht: geen tijd is geen prioriteit. Deze les is niet alleen waardevol in je persoonlijke relaties, maar ook in je zakelijke en spirituele groei.


Het belang van bewuste energie-uitwisseling.


Eén van de basisprincipes van Human Design is het bewust leren omgaan met jouw unieke energie. Iedereen heeft een unieke manier waarop zij het beste in de wereld kunnen staan. Wanneer jij in jouw eigen energie werkt, wordt alles moeitelozer en stuit je op minder weerstand. Maar dat geldt ook voor de relaties die je aangaat. In een wereld waarin iedereen het druk heeft, is het belangrijk om je te omringen met mensen die jou net zoveel energie geven als jij aan hen geeft.

Heb je ooit het gevoel gehad dat een vriendschap meer energie kost dan het oplevert? Dit kan een teken zijn dat je prioriteiten opnieuw mag afwegen.


De 4/1 Projector: netwerken met een kleine cirkel.


Zelf ben ik een 4/1 Projector, wat betekent dat ik een natuurlijke neiging heb om sterk verbonden te zijn met een select groepje mensen. Projectors hebben een vrij kleine "batterij" als het gaat om energie-uitwisseling. Dit betekent dat we onze energie met zorg moeten inzetten, zowel in werk als in relaties. Dat houdt in dat het cruciaal is om met de juiste mensen te connecten.

Human Design leert ons niet alleen om onze energie bewust te managen, maar ook om keuzes te maken die in alignment zijn met ons ware zelf. Dat betekent ook dat het oké is om los te laten wat niet meer werkt.


Wat kost jou energie?


Misschien heb je het zelf al wel eens meegemaakt: die ene vriend(in) waarmee je het gevoel hebt dat je de relatie enkel onderhoudt omwille van het verleden. Je voelt een lichte irritatie wanneer je met hen afspreekt of merkt dat je eigenlijk liever tijd voor jezelf zou hebben.

Dit zijn signalen die niet genegeerd mogen worden. Het universum geeft je vaak aanwijzingen door middel van je gevoelens en energie. Wanneer iets niet stroomt, is het tijd om te evalueren wat er gebeurt. Dat kan lastig zijn, vooral als je het moeilijk vindt om los te laten, maar onthoud: je kunt niet voor iedereen een prioriteit zijn, en dat is oké.


Zakelijke connecties: net zo belangrijk.


Dit geldt niet alleen voor persoonlijke relaties. Ook in zakelijke connecties is het essentieel om te voelen of er een juiste energie-uitwisseling is. Voel je dat een zakelijke samenwerking meer stress en frustratie veroorzaakt dan dat het bijdraagt aan jouw groei? Dan is het tijd om die relatie opnieuw te beoordelen.

Met een Human Design Business Reading krijg je inzicht in hoe je jouw bedrijf het beste kunt leiden op een manier die in lijn is met jouw ware zelf. Ben je bijvoorbeeld gemaakt om te dienen of te verdienen? Hoe kom jij opdagen in je bedrijf, en met welke klanten resoneer jij het beste? Deze inzichten kunnen je helpen om veel duidelijker te zien welke zakelijke connecties jou energie geven, en welke niet.


Loslaten opent de deur voor nieuwe mogelijkheden.


Het kan soms voelen alsof je mensen tekort doet wanneer je ze uit je leven laat. Maar door vast te houden aan relaties die niet meer in alignment zijn, sluit je jezelf af van nieuwe, zuivere connecties. Wanneer je ruimte maakt door los te laten, creëer je ruimte voor nieuwe energieën en mensen die wel bij je passen. Zo kunnen er wonderen gebeuren, zowel in je persoonlijke als zakelijke leven.

In mijn werk als Human Design Specialist zie ik vaak dat mensen vast blijven houden aan oude patronen of relaties, omdat ze bang zijn voor wat er gebeurt als ze loslaten. Maar ik wil je aanmoedigen om te vertrouwen op je intuïtie en het proces.

Wanneer je het lef hebt om oude, ongezonde connecties los te laten, kun je een quantum leap maken in je leven en je business. Dat is waar Quantum Design Healing bij kan helpen. Door blokkades los te laten die je in de loop der tijd hebt opgebouwd, kun je de sprong maken naar de volgende versie van jezelf, zonder de last van oude connecties die je tegenhouden.


Hoe kan je je eigen prioriteiten duidelijk maken?


Het begint allemaal met een stukje zelfreflectie. Stel jezelf de vraag: wie zijn de mensen in mijn leven die mijn aandacht verdienen? En bij wie voel ik steeds weer weerstand of twijfel?

Het mooie is dat, zodra je dit helder hebt, je automatisch keuzes gaat maken die je energie teruggeven. Je hoeft geen honderd vrienden te hebben om gelukkig te zijn; het draait om de kwaliteit van je connecties. En wanneer je op deze manier begint te leven, zie je dat je relaties en samenwerkingen moeiteloos gaan stromen.


Beluister de podcast.


Wil je graag naar het hele verhaal luisteren? Luister dan naar mijn podcast waarin ik dieper inga op dit onderwerp en nog meer persoonlijke verhalen en inzichten deel. De podcast is een mooie aanvulling op de blog en kan je inspireren om zelf ook stappen te zetten.


Need a little help?


Door te investeren in een Human Design Reading of een Quantum Design Healing, geef je jezelf de kans om beter in contact te komen met je ware zelf. Dit kan je helpen om met meer vertrouwen en minder schuldgevoel voor jezelf te kiezen. Je zult merken dat je hierdoor ook beter voor anderen kunt zorgen. Ik hoop dat deze blog je inspireert om meer voor jezelf te kiezen en de voordelen hiervan te ervaren. Dank je wel voor het lezen en heel graag tot de volgende keer!

 

Liefs,

Ellen van Erp


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentaris


bottom of page